Com ja hem anat anunciant en diverses ocasions, Infermeres de Catalunya sempre hem defensat la il·legalitat de decretar uns serveis mínims del 100% davant una convocatòria de vaga. Inclús en un sistema d’urgències i emergències, ja que de facto, elimina un dret fonamental: el dret a vaga.
Concretament ahir, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va informar per e-mail a les seves treballadores i treballadors convocats a vaga (que té inici el pròxim 15 de març) que decretava uns serveis mínims del 100%.
Prèviament a això, i amb motiu de la vaga convocada el 10 de març per la Mesa Sindical de Sanitat, el SEM no va decretar els serveis mínims. Tampoc va fer publicitat de la vaga del 10 de març ni tampoc va decretar serveis mínims a la vaga convocada el 8 de març pel Dia Internacional de la Dona.
Amb aquesta actitud, creiem que el SEM vulnera greument, i de forma continuada, el dret fonamental a vaga de les treballadores i treballadors. Tant per no decretar serveis mínims, com per decretar-los amb el 100% del personal, i fer-ho sense negociar prèviament amb el Comitè de Vaga (fet al qual està obligat).
A causa d’aquesta vulneració continuada del dret fonamental a vaga, Infermeres de Catalunya hem interposat demanda avui davant la Sala del Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJ).
Són diverses les sentències fermes del Tribunal Suprem que ratifiquen sentències del TSJ de Catalunya en les que ja dictaminen la il·legalitat de decretar uns serveis mínims del 100% davant una convocatòria de vaga. Inclús en serveis bàsics per a la ciutadania.
Esperem poder aturar aquesta actitud antisindical i abusiva per part del SEM i per part d’altres institucions públiques i privades.